Tipy a fígle, jak vymalovat byt, najdete i na YouTube

Malování místností v interiéru patří k nejčastějším činnostem, které lidé zvládnou provádět sami, aniž by volali profesionálního řemeslníka. Pravdou je, že malíři pokojů znají určité postupy, jak vymalovat byt, aby konečný efekt odpovídal jejich snažení a aby klient dokázal jejich námahu ocenit. Dávno pryč je doba, kde se malíři oháněli štětkou a pochodovali na štaflích, i když někteří mistři v pokročilém věku tuto techniku stále propagují, dnes se maluje zejména pomocí válečků, ale to není zdaleka vše, co malíři musí zvládnout.

malování bytu

Obtížné situace nastávají zejména tehdy, je-li zapotřebí odstranit starý nátěr. Tehdy je nutné dodržet obvyklý pracovní postup a kdo nikdy nic takového neprováděl, měl by se poučit od někoho zkušenějšího. Jistou možností je stáhnout si video pomocí YouTube downloaderu online s některými fígly a radami, jak správně postupovat. Na YouTube totiž bývá velmi mnoho zajímavých příspěvků, s nimiž se můžete naučit malovat jako profesionál. Co se z YouTube například dozvíte?

návod na YouTube

Starý nátěr – odstranění starého nátěru je poměrně snadné, pokud se na to řádně připravíte. Za prvé si připravte kbelík vlažné vody a malířskou štětku, kterou nanesete vždy na kus zdiva vodu z kbelíku a širokou špachtlí postupně seškrábete starou malbu. Na podlahu si pokládejte buď staré noviny, ovšem mnohem lepší je bublinková fólie, která se na rozdíl od novin nerozmáčí, a snadno jí po ukončení práce jen srolujete a vyhodíte.

Penetrace – po oškrábání omítky je zapotřebí stěnu penetrovat. Lze k tomu využít vlažnou vodu s rozpuštěným mýdlem (mýdlo s jelenem), anebo speciální penetrační roztok. Vhodné je penetrovat opět štětkou, kdy na ni pořádně přitlačíte a budete s ní provádět kruhové pohyby. Po zaschnutí penetrace už můžete nanášet první vrstvu malby. Ideální je použít kvalitní plstěný váleček a barvu mít hustší, abyste s válečkem vytvořili efekt tzv. Pomerančové kůry. Druhý nátěr proveďte až po 24 hodinách nebo později, určitě ne dříve.