Rychlé konvice

Varné konvice používá v dnešní době většina lidí každý den ve své kuchyni i v zaměstnání naprosto automaticky a často. Jsou rychlé, jednoduše se obsluhují, proto se hodí nejen k přípravě nápojů a při vaření pokrmů, ale všude tam, kde je zkrátka k něčemu potřeba horká voda. K tomuto účelu jsou praktické, protože se dají použít na všech místech, kde je k dispozici zásuvka k připojení do elektrické sítě.


dvě konvice


Na pultech obchodů lze vybírat z pestré nabídky tohoto zboží. Na co se při pořizování nové elektrické rychlovarné konvice především zaměřit?


 


Na její rychlost


To je důležitý faktor. Nikdo prostě nechce na potřebnou horkou vodu čekat dlouho. V případě „rychlého spotřebiče“ samozřejmě neočekáváme, že si dá s prací na čas. Při výběru zjistíme její příkon. Opravdu rychle pracující ty s příkonem alespoň 1 000 Wattů!


květoucí čaj


Na její velikost


Modely, které jsou prodávány nejběžněji, mají kapacitu 1,5 litru. Domácnostem s méně členy stačí samozřejmě menší, naopak rodina, kde je osob více a často se toho vaří hodně najednou, může pořídit variantu větší. Při výběru se ujistíme, zda má konvice dostatečně velký otvor na plnění. Větší plnící otvor je lepší nejen při plnění vodou, ale také při čištění. To je občas prostě nutné provést. Často ho musíme dělat tam, kde má domácnost k dispozici vodu o větší tvrdosti a ve spotřebičích se pak více usazuje vodní kámen.


 


Na její ovládání


Přirozeně sáhne většina z nás po spotřebiči s ovládáním jednoduchým. Všechny modely na dnešním trhu jsou již vybaveny automatickým vypínáním. Ty dražší mají také možnost nastavení cílové teploty. To je praktické, ne vždy je nutné, aby voda vařila.


 


Na její materiál


I zde platí, že elektrické spotřebiče se nevyplácí nakupovat v neověřených nespecializovaných obchodech. Materiál pak může být nekvalitní, může dojít například k nežádoucímu ohřátí držadla. Hrozí pak poranění nebo požár. Modely z plastu jsou levnější. Dražší kovové a skleněné jsou většinou zase kvalitnější.